Grindeanu: Eu nu am absolut nimic să-i reproşez primului ministru cum că nu a ţinut echilibrul în Guvern

Vicepremierul Sorin Grindeanu a afirmat că nu are ce să îi reproşeze prim-ministrului Nicolae Ciucă cum că nu a ţinut echilibrul în Guvern, considerând că bună şi constructivă colaborarea în Executiv dintre PSD şi PNL.

„Eu l-am cunoscut pe Nicolae Ciucă înainte de a fi prim-ministru. Colaborarea dintre partea social-democrată din Guvern şi partea liberală este una bună. O cataloghez bună, e constructivă, e lucrativă, iar până în acest moment vă spun cât se poate de sincer, chiar dacă suntem în partide separate, eu nu am absolut nimic să-i reproşez primului ministru cum că nu a ţinut echilibrul în Guvern”, a afirmat Grindeanu, la Antena 3.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ţine un echilibru, vicepremierul a răspuns: „Eu ştiu? E o întrebare grea”.

De asemenea, Grindeanu a fost întrebat dacă el va fi următorul premier, în mai 2023, şi nu liderul PSD, Marcel Ciolacu, aşa cum era stabilit.

„Există o singură decizie luată în Partidul Social Democrat şi a fost luată în toamna anului trecut şi votată în unanimitate, ca Marcel Ciolacu să fie propunerea Partidului Social Democrat şi aşa va fi”, a explicat Grindeanu.

El a mai fost întrebat cât de real este scenariul potrivit căruia Klaus Iohannis va pleca într-un post la NATO, postul de preşedinte va rămâne vacant şi preşedintele Senatului va fi preşedinte interimar.

„L-am văzut şi eu în presă. Ceea ce pot să vă spun în mod sigur astăzi şi nu aş vrea să speculez pe diverse desfăşurări viitoare, dar ce este în mod sigur clar este că, în mai anul viitor, conform protocolului de guvernare al acestei coaliţii, va exista această rotaţie la nivel de premier. Asta este sigur. Este semnat de cei care am făcut această coaliţie şi se va întâmpla în mai anul viitor. (…) S-au văzut mult în politică şi în aceşti 30 de ani, dar cred că aşa cum merg lucrurile acum, sigur mai există pe margine voci şi din acestea care….”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI