Controverse după interzicerea jucătorilor ruşi la Wimbledon. Halep: E un sport individual şi nu este vina jucătorilor

Simona Halep a lăsat să se înţeleagă că nu este de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a-i exclude pe jucătorii ruşi şi bieloruşi de la al treilea grand slam al anului.

„Nu vreau să discut despre politică, deoarce este politică în opinia mea. Este un sport individual şi nu este vina jucătorilor, după părerea mea. Este o decizie grea. Sunt tristă pentru tot ce se întâmplă în Ucraina acum şi pentru toţi oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului şi sper să se termine. Noi suntem aproape, acolo. Aşa că nu e uşor pentru nimeni, dar da, este un sport individual. Nu au voie să joace sub steagul lor, ceea ce mi s-a părut o mişcare bună. Dar în rest, este politică şi mă ţin departe de politică. Eu iubesc sportul”, a declarat Halep, potrivit jurnalistului Ben Rothenberg.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, săptămân trecută, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie – 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI