Vremea se schimbă radical de Paște. Meteorologii au anunțat temperaturi ridicate în toată țara

După atâta frig și ploi, vremea pare că se încălzește, nu în toată țara însă. La munte va mai fulgui, însă în weekend și în prima zi de Paște, vom avea o vreme frumoasă cu temperaturi de peste 20 de grade.

Meteorologul Dinu Mărășoiu a vorbit, despre cum va fi vremea de Paște în România, dar și în următoarele zile, când românii se pregătesc să vopsească ouăle și să facă ultimele cumpărături de Paște.

Meteorologii ANM au anunțat că vremea se va încălzi în următoarele zile, temperaturile maxime depășind 20 de grade Celsius.

 „Începe un proces de încălzire, poate mai puțin spectaculos astăzi. Totuși, în medie, să spunem temperaturi maxime cu 2 sau 3 grade mai mari. La București cam 17-18 grade și putem spune o vreme în general frumoasă astăzi. Ploi puține, mai probabil în nordul Moldovei. Spre seară, un sistem noros va intra în Banat și în Oltenia, unde ploile vor continua în cursul nopții”, a explicat Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM, pentru B1 TV.

Cum va fi vremea de Paște

Totuși, deși vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, meteorologii ANM au anunțat și ploi izolate în zilele ce vin.

„Vorbim astfel pentru vineri de temperaturi care ajung până la 20 – 22 de grade în sud-vestul țării. Cele mai mici rămân și ele totuși peste 12-14 grade, deci iată, în continuă creștere. Pentru sudul, sud-estul și estul țării, de asemena vor fi ploi, dar mai liniștite și pe arii mai restrânse în cursul zilei. În schimb, noaptea nu ar mai trebui să plouă”, a mai explicat meteorologul.

În Ziua de Paște, meteorologii au anunțat vremea frumoasă, cu maxime de până la 25 de grade Celsius. Izolat se vor semnala ploi și intensificări ale vântului.

„În ziua de duminică, prima zi de Paște se arată cu o vreme în general frumoasă, datele actuale așa arată și continuă creșterea de temperatură, astfel încât vom ajunge la 25, poate chiar și valori mai mari de 25 de grade”, a mai adăugat meteorologul Dinu Mărășoiu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI