Livrările de armanent au întârzieri. Zelenski: Fiecare întârziere este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat întârzierile în livrările de armament către ţara sa, notează luni DPA.

„Fiecare întârziere legată de arme, fiecare întârziere politică este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor. Aşa interpretează Rusia. Nu acesta ar trebui să fie cazul în realitate”, a spus duminică noapte Zelenski în discursul său zilnic.

Experţi militari cred că Ucraina va avea nevoie de mult mai multe arme grele în estul ţării pentru a rezista atacurilor.

Zelenski a avertizat că armata rusă pregăteşte o ofensivă în regiunea industrială din estul Ucrainei, Donbas, în viitorul apropiat.

„Aşa cum trupele ruse distrug Mariupolul, ele vor să elimine complet alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a spus el.

Se presupune că mii de locuitori au fost ucişi în oraşul-port Mariupol, aflat de câteva săptămâni sub asediul forţelor ruse, aminteşte DPA, cittă de Agerpres.

Zelenski a mulţumit partenerilor care „ajută cu adevărat cu tot ce pot”. „Dar cei care au armele şi muniţia de care avem nevoie şi întârzie livrarea lor trebuie să ştie că soarta acestei bătălii depinde de asemenea de ei. Soarta oamenilor care pot fi salvaţi”, a spus el.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI