Șeful Pentagonului: Putin a renunțat la cucerirea Kievului

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, crede că președintele rus Vladimir Putin a renunțat la cucerirea Kievului, după ce forțele sale au fost înfrânte de armata ucraineană, scrie defensenews.com.

Austin este de părere că Putin se concentrează acum pe sudul și estul Ucrainei.

„Putin a crezut că va putea cuceri foarte repede Ucraina și capitala, dar s-a înșelat. Cred că Putin a renunțat la eforturile sale de a cuceri capitala și se concentrează acum asupra sudului şi estului țării”, a declarat Lloyd Austin la o ședință a Senatului american.

Pentagonul a dat asigurări că Ucraina este în măsură să câștige războiul împotriva Rusiei lui Putin, a doua putere militară a lumii și țara cu cele mai multe focoase nucleare alături de Statele Unite.

Întrebat despre opțiunile militare ale Kievului, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus miercuri seară că un argument în favoarea acestei afirmații ar fi slabele performanțe ale Rusiei.

Reprezentantul Pentagonului a subliniat că „Putin a atins exact zero dintre obiectivele sale strategice în interiorul Ucrainei. El nu a ocupat Kievul. Nu a răsturnat guvernul. Nu a eliminat Ucraina ca stat național. Și, în realitate, a preluat controlul doar asupra unui număr mic de localități”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI