Dmitri Peskov: ”Rusia nu recunoaşte autoritatea Curţii Penale Internaţionale. Nu există posibilitatea ca Putin să fie judecat pentru crime de război”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că președintele Vladimir Putin nu poate fi judecat de un tribunal internațional pentru crime de război.

Mai mult, Peskov a reamintit faptul că Rusia nu recunoaște autoritatea  Curții Penale Internaționale (CPI) de la Haga, iar președintele Federației Ruse nu este ”preocupat” de un astfel de subiect.

”Putin nu este preocupat de această problemă”, a declarat Dmitri Peskov pentru Sky News, spunând și că atrocitățile descoperite în Ucraina nu pot fi plasate pe umerii soldaților ruși, totul fiind ”fals” din acest punct de vedere.  Potrivit lui Peskov, ”Ucraina este un «centru anti-rus» din 2014, când Rusia a anexat Crimeea”.

”Respingem acuzația că armata rusă are vreo legătură cu aceste atrocităţi, cu aceste cadavre care au fost expuse pe străzile din Bucha. Toată situaţia din Bucea nu este decât o farsă bine înscenată. Corpurile neînsufleţite pe care le-am văzut acolo, toate acele cadavre nu sunt victime ale trupelor ruse”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

”Armata noastră face tot posibilul pentru a pune capăt acestei operaţiuni (n.red. – ”operațiune militară specială”, sintagma agreată de Kremlin și utilizată pentru a se evita termenul ”război”). Sperăm ca în zilele următoare, în viitorul apropiat, această operaţiune să-şi poată îndeplini obiectivele sau să se încheie pe calea negocierilor dintre delegaţiile rusă şi ucraineană”

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI