Zelenski spune că e posibil să nu existe o întâlnire cu Putin, după ce l-a acuzat de crime de război

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marți că nu există altă cale de a pune capăt războiului decât negocierile cu Rusia. Liderul de la Kiev a admis însă și posibilitatea ca o întâlnire între el și Vladimir Putin să nu aibă loc.

 „S-ar putea să nu aibă loc negocieri” între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, a declarat președintele ucrainean marți, la postul tv național, potrivit CNN.

El a spus că ar fi de înțeles să nu vorbească cu Putin după ce a acuzat trupele ruse că au comis crime de război în Ucraina. 

„Ar fi simplu să spună Nu vorbesc cu tine și ar fi de înțeles, după ce a făcut.”

O întâlnire ar putea avea loc dacă Rusia „ar suporta consecințele” genocidului comis, a mai precizat Zelenski.

„În această întâlnire, am putea găsi o rezolvare a situației fără să pierdem teritorii. Cred că asta trebuie să ne propunem la negocieri. Și apoi vedem. Dar s-ar putea să nu fie negocieri. S-ar putea”, a mai spus Zelenski.

 „Toți, inclusiv eu, percepem aceste negocieri ca pe o provocare”, a spus Zelenski într-un interviu cu jurnaliştii ucraineni difuzat de televiziunea naţională, potrivit Reuters.

„Este o provocare comună, pentru noi toți. Apoi, după ce te aduni, și trebuie să o faci, cred că nu avem altă opțiune”, spune președintele Ucrainei.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI