Marcel Ciolacu: ”Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii”

Marcel Ciolacu – liderul PSD și președintele Camerei Deputaților – a spus, în plenul Parlamentului României, înaintea discursului susținut de Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, că agresiunea nejustificată a Federației Ruse reprezintă cea mai gravă criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Liderul social-democraților a vorbit, totodată și despre etnicii români din Ucraina. ”Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii”, a spus Marcel Ciolacu.

Un conflict nu poate fi decât o tragedie, a precizat Marcel Ciolacu, și nimeni nu poate câștiga într-un astfel de context care aduce ”moarte, suferință și destine distruse”.

”Războiul este o tragedie din care nimeni nu câștigă. Toți pierd! Războiul aduce doar moarte, suferință și destine distruse”, a punctat liderul PSD.

Este o perioadă foarte grea și pentru românii din Ucraina, iar Marcel Ciolacu a mai transmis, de la tribuna Parlamentului, că victoria Ucrainei este ”necesară pentru viitorul european”.

”Tocmai de aceea, gândul meu se îndreaptă și către etnicii români din Cernăuți, Odesa, de pe tot cuprinsul Ucrainei. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii.

Victoria Ucrainei este o victorie necesară atât pentru viitorul european al țării dumneavoastră (n.red. – adresându-se lui Volodimir Zelenski), cât și pentru parcursul european al Republicii Moldova. Succesul Ucrainei înseamnă victoria libertății, democrației și valorilor europene în toată această regiune a Europei!”, a mai spus Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI