USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna

Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a anunţat, luni, că partidul va depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna, deoarece l-a demis, în stil mafiot pe inspectorul şef al Gărzii de Mediu Timişoara, pentru că a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului.

 „Un alt subiect pe care l-am discutat este moţiunea simplă împotriva lui Tanczos Barna pe care o vom depune. În urma anchetei pe care a publicat-o Recorder.ro vedem că această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului. Tanczos Barna a executat, în cel mai evident stil mafiot, iarăşi vorbim de o execuţie în stil mafiot, a îndrăznit un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara să deranjeze interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului şi a fost demis. Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat Cătălin Drulă, luni la Parlament.

El a adăugat că „vedem iarăşi cum mafia, partidele şi instituţiile de forţă şi-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat de tip iliberal, iar singura opoziţie democratică care se luptă cu ei şi ne vom lupta în continuarea şi pentru 2024 este USR”.

„Cea mai recentă dovadă de sfidare a legii şi a Justiţiei din România, precum şi a cetăţenilor care îşi doresc un mediu sănătos pentru un trai sănătos, a fost furnizată de ministrul Tanczos Barna zilele trecute, când s-a grăbit să inaugureze cu mare pompă barajul de la Mihăileni, lucrare ilegală a cărei autorizaţie de construcţie a fost suspendată pe 22 martie de Tribunalul Cluj”, completează un comunicat de presă al USR.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI