Locuitorii din Shanghai vor fi testați pentru Covid-19 de către armată

China a trimis armata în Shanghai pentru ca toți cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei să fie testați pentru Covid-19.

Chinaara se confruntă cu cel mai grav focar epidemic din ultimii doi ani, relatează Reuters.

Capitala economică a Chinei a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de cazuri de infectare în această ţară – asociat variantei Omicron a coronavirusului -, care a înregistrat o accelerare la începutul lunii martie.

Pentru a face față testării, Armata Populară de Eliberare (APL) a trimis duminică la Shanghai peste 2.000 de membri ai personalului medical din cadrul armatei, marinei și forțelor de sprijin logistic comun, a raportat un ziar al forțelor armate.

Totodată, peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provincii precum Jiangsu, Zhejiang și Beijing au sosit la Shanghai, potrivit rapoartelor presei de stat, pentru a ajuta la testarea celor 26 de milioane de locuitori ai metropolei.

Este cel mai mare răspuns de sănătate publică din China de când a început focarul inițial de COVID-19 din Wuhan, unde COVID-19 a fost descoperit pentru prima dată la sfârșitul anului 2019. Consiliul de Stat a declarat că PLA a trimis atunci peste 4.000 de membri ai personalului medical în provincia Hubei, unde se află Wuhan.

Shanghai, care a început o carantină în două etape la data de 28 martie, care a fost extinsă pentru a verifica toți locuitorii, a raportat 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 și 425 de cazuri simptomatice de COVID pentru data de 3 aprilie. De asemenea, le-a cerut rezidenților să se autotesteze duminică.

Țara dispune de 12.400 de instituții capabile să proceseze testele de la până la 900 de milioane de persoane pe zi, a declarat luna trecută un înalt oficial chinez din domeniul sănătății.

În China se utilizează în principal testarea în comun, un proces în care până la 20 de probe de tampon sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI