Studiu: COVID-19 poate provoca mici hemoragii cerebrale

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Tulane, Louisiana, COVID-19 afectează sistemul nervos central, virusul SARS-CoV-2 având capacitatea de a provoca, în unele cazuri, mici hemoragii cerebrale.

Astfel, potrivit studiului, unii pacienți care au fost diagnosticați cu COVID-19 au acuzat dureri de cap, amețeli și alte simptome neurologice, potrivit Antena3.

În aceste cazuri, medicii nu reușeau, însă, să înțeleagă complet modalitatea prin care SARS-CoV-2 provoca aceste simptome.

Studiul este prima evaluare exhaustivă a neuropatologiilor asociate COVID-19 și a fost efectuat asupra unor subiecți non-umani (primate). Detaliile au fost publicate vineri de revista Nature Communications.

Autorii studiului au observat că acest virus poate provoca mici hemoragii cerebrale. Aceste patologii au fost prezente și la pacienții care nu au avut forme severe ale bolii.

Complicaţiile neurologice sunt de obicei primele simptome ale infectării cu SARS-CoV-2 şi pot fi grave şi persistente.

„Având în vedere că subiecţii nu au avut simptome respiratorii semnificative, nimeni nu se aştepta la daune atât de mari ale acestei boli asupra creierului. Însă descoperirile au fost distincte şi profunde iar rezultatul poate fi atribuit indubitabil bolii”, a spus Tracy Fischer, cercetător principal şi profesor de microbiologie şi imunologie la Centrul Naţional de Cercetarea asupra Primatelor din Tulane.

Complicaţiile neurologice sunt de obicei primele simptome ale infectării cu SARS-CoV-2 şi pot fi grave şi persistente.

Acestea afectează în mod nedeterminat persoane de toate vârstele, cu sau fără comorbidităţi, boala având de asemenea niveluri diferite de gravitate.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI