Dr. Adrian Marinescu: Omicron nu a plecat! Am spus-o de mai multe ori

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a explicat că pandemia de covid-19 nu a plecat și că vor fi creșteri, la fel cum s-a întâmplat și în alte țări din Europa, scrie antena3.ro

„Omicron nu a plecat. Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea paturilor de ATI, dar mai e un lucri importat în cât timp se întâmplă cele două, dacă e o dinamică care să pună presiune.

Vor fi creşteri, s-a întâmplat în toată Europa, dar nu au crescut numărul de spitalizări, nu sunt probleme foarte mari în terapie. Ceea ce este important este dacă varianta doi de Omicron vine cu o patologie mai mare.

Ori, după părerea mea, problema este cu oamenii vulnerabili care, din păcate, fac forme severe şi critice în continuare.

Eu cred că trebuie să rămânem echilibrați. La un moment dat virusul pierde din agresivitate”, a explicat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, conform antena3.ro.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI