Prognoza meteo 16 martie: Iarna nu pleacă din România. Unde va ninge

Vreme de iarnă se anunţă în majoritatea regiunilor în următoarele zile. Temperaturile vor scădea, iar ninsori sunt aşteptate la munte, în timp ce în restul regiunilor vor preodomina ploile şi lapoviţa.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri,16 martie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii în jumătatea de sud-vest şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi ploi şi trecător lapoviţă şi ninsoare. Izolat vor fi condiţii polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade Celsius, iar cele minime între minus 5 şi 2 grade Celsius.

 La Bucureşti, miercuri, 16 martie, cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, cu probabilitate ridicată de transformare în lapoviţă sau ninsoare, anunţă ANM. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 6-8 grade Celsius, iar cea minimă de 0-1 grad Celsius. 

Temperaturile scad tot mai mult   Joi se face şi mai frig. Conform meteorologilor, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea de sud-vest a ţării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0-10 grade Celsius, iar cele minime, între minus 10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. 

 Şi în Capitală, probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în prima parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 4-6 grade Celsius, iar cea minimă de minus 6 – minus 4 grade Celsius.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI