Volodimir Zelenski despre bombardarea spitalului din Mariupol: Este o crimă de război

Bombardarea de către Rusia, miercuri, a unui spital de copii din portul strategic Mariupol în Ucraina este o „crimă de război”, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Astăzi este ziua care defineşte totul. Cine e de ce parte. Bombe ruseşti au căzut asupra unui spital şi a unei maternităţi din Mariupol (…) Clădirile sunt distruse. În acest stadiu sunt 17 răniţi. Se caută printre resturi”, a spus el, potrivit France 24.

„Ce fel de ţară, Rusia, se teme de spitale şi maternităţi şi le distruge?”, a afirmat el cu ironie, denunţând „atrocităţile” aplicate oraşului Mariupol, supus unei blocade ruseşti de peste o săptămână.

„Europeni! Ucraineni! Locuitori din Mariupol! Astăzi trebuie să ne unim pentru a condamna această crimă de război a Rusiei care reflectă tot răul pe care invadatorii l-au făcut ţării noastre”, a adăugat Volodimir Zelenski.

„Bombardamentul aerian este dovada finală. Dovada că are loc un genocid al ucrainenilor… Nu am comis niciodată şi niciodată nu vom comite o crimă de război ca aceasta în oraşele Doneţk sau Lugansk sau în orice regiune”, a spus el, referindu-se la două oraşe din estul Ucrainei aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

Bombardarea spitalului din Mariupol miercuri a stârnit indignarea UNICEF şi ţărilor occidentale.

La Moscova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat, la rândul ei, în cursul unui briefing de presă că „batalioane naţionaliste” ucrainene au dat afară pacienţii şi personalul spitalul pentru a-l folosi ca poziţie de luptă.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI