Novak Djokovici s-a retras de la Indian Wells

Sârbul Novak Djokovici s-a retras de la turneele Masters 1.000 de la Indian Wells şi Miami, din cauza regulilor SUA de intrare în ţară pentru cetăţenii străini nevaccinaţi.

„Deşi am fost înscris automat la Indian Wells şi Miami, ştiam că va fi puţin probabil să pot călători. CDC a confirmat că reglementările nu se vor schimba, aşa că nu voi putea juca în SUA. Mult succes celor care joacă la aceste turnee grozave”, a scris Djokovici, pe Twitter.

Cel mai probabil, fostul lider ATP va reveni în circuit la turneul Masters 1.000 de la Monte Carlo (9-17 aprilie).

Grigor Dimitrov, locul 35 ATP, îi va lua locul lui Djokovici pe linia favoritului numărul 2 al turneului de la Indian Wells, iar poziţia bulgarului va fi cmpletată cu un lucky loser.

„Novak Djokovici este pe lista de jucătorilor înscrişi la turneu şi, prin urmare, este plasat la tragerea la sorţi de astăzi. În prezent, suntem în legătură cu echipa sa. Cu toate acestea, nu a fost stabilit dacă va obţine aprobarea CDC (n.r. – centrul pentru control al bolilor) pentru a intra în ţară şi participa la eveniment”, au precizat organizatorii, marţi.

Djokovici urma să joace, sâmbătă, în turul al doilea, în care a fost acceptat direct, cu belgianul David Goffin, locul 71 ATP, sau cu australianul Jordan Thompson, locul 78 ATP.

Sârbul, fost lider ATP, care nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, a fost expulzat din acest motiv din Australia, unde ar fi trebuit să participe la primul grand slam al anului.

Autorităţile americane nu permit intrarea în SUA a persoanelor străine nevaccinate, dar sârbul spera că restricţiile puse în aplicare pentru combaterea coronavirsului vor fi  relaxate.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI