Zelenski: Lumea nu vorbeşte despre Rusia, nu crede în viitorul ei. Vorbeşte despre noi

La câteva ore după ce s-a adresat parlamentului britanic, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat un nou video în social media cu un discurs în care salută faptul că SUA şi Marea Britanie vor interzice importurile de petrol rusesc, spunând că „va fi găsită o altă benzinărie”, informează The Guardian.

„Fie Rusia respectă dreptul internaţional şi nu duce războaie, fie nu va avea bani pentru a începe războaie. Se va găsi o altă benzinărie. Dar nu este vorba doar de bani. Interzicerea importurilor de petrol rusesc în SUA va slăbi statul terorist din punct de vedere economic, politic şi ideologic, deoarece este vorba despre libertate şi viitorul spre care se îndreaptă întreaga lume”, a afirmat preşedintele ucrainean.

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a continuat Zelenski.

El a mai spus că 52 de copii au murit în 13 zile de război.

Zelenski le-a vorbit şi celor din Berdiansk, Melitopol şi Oleşki:  „Ar trebui să ştiţi: suntem cu voi. Ajutorul va veni,  indiferent de câte ori vor fi opriţi de gloanţe, coridoarele umanitare vor fi deschise. Doar timpul te desparte de libertate. Timp scurt. Crede în acest lucru. Eu cred”.

Zelenski vorbeşte apoi despre modul în care un cămin a fost distrus în regiunea Jtomîr într-un atac din Rusia şi spune că a fost amenajat un coridor umanitar de la Sumy la Poltava: „Sute de oameni au fost salvaţi şi ajutor umanitar a fost livrat. Dar este o mică parte din ceea ce trebuie făcut şi ceea ce se aşteaptă ucrainenii. Marfa noastră este gata, transportul nostru este gata, dar monştrii nu sunt gata. Trag pe căile de evacuare, blochează livrarea de lucruri esenţiale şi medicamente. Ce vor ei? Ei vor ca ucrainenii să accepte ajutorul invadatorilor. Este o tortură deliberată, sistemică, organizată de statul lor, care ne este străină şi nemiloasă tuturor, chiar şi propriilor cetăţeni”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI