Câți ucraineni au solicitat azil în România?

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, miercuri, că 3.520 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România de la debutul războiului, iar gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 73,2%.

”De la începerea conflictului din Ucraina, 3.520 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne.  

Sursa citată a precizat, de asemenea, că cetăţenii pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei. 

”La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 73,2%. În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, 74.709  persoane, dintre care 28.888 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 87.666 de persoane, dintre care 25.506 cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României”, a mai transmis MAI.  

Totodată, 19.233 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 24.736 pe sensul de ieşire. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI