Gruparea teroristă Stat Islamic consideră invazia rusă în Ucraina o ”pedeapsă divină” pentru Occident

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a declarat vineri că invazia rusă în Ucraina este “pedeapsa divină” pentru Occident din cauza “necredinţei” sale şi a “sprijinului” şi participării la războaie în ţări musulmane, informează EFE.

Într-un editorial în revista săptămânală “Al Naba”, difuzată de SI pe canalele sale, gruparea jihadistă a prezis că războiul din Ucraina “va avea consecinţe semnificative care vor schimba multe dintre legile păcii şi războiului între aceste ţări” occidentale şi că acest conflict “se va extinde şi în alte capitale” europene.

“Ceea ce se întâmplă astăzi, războiul sângeros direct între cruciaţii ortodocşi, Rusia şi Ucraina, nu este decât un exemplu al pedepsei pe care Dumnezeu le-o aplică”, potrivit editorialului menţionat. “Este vorba de prima ciocnire sângeroasă directă pe pământurile creştinilor cruciaţi” de la cel de-al Doilea Război Mondial, la încheierea căruia “au fost create organizaţii care să evite războaiele pe pământurile lor, iar acestea (războaiele – n.r.) să fie exportate şi să fie declanşate doar în ţările musulmane”, a susţinut SI.

SI a mai prezis că războiul ruso-ucrainean este doar o avanpremieră a “viitoarelor războaie între ţările cruciate”.

În fine, în editorialul citat, SI a criticat sprijinul acordat Rusiei de liderul cecen Ramzan Kadîrov, pe care l-a numit “apostat”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI