Orban: E momentul ca Rusia să fie pe deplin izolată la nivel internaţional

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, consideră că e momentul ca Rusia să fie pe deplin izolată la nivel internaţional, apreciind că România are nevoie de consens la nivel naţional în adoptarea deciziilor de condamnare, sancţionare şi de aplicare a tuturor deciziilor convenite la nivel internaţional. Orban cere sancţionarea diplomatică a conducerii de la Moscova prin scăderea nivelului de reprezentare diplomatică a Rusiei la Bucureşti.

”Astăzi Rusia şi-a încălcat statutul de membru permanent al Consiliului de securitate al ONU şi a încălcat grav toate acordurile privind securitatea europeană şi globală. Astăzi nu mai sunt suficiente doar declaraţiile de condamnare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Sunt necesare acţiuni concrete de sancţionare a Rusiei, complete şi nu parţiale ori etapizate. Sancţiuni maxime adoptate de urgenţă! Nici România şi nici alte ţări care preţuiesc pacea şi democraţia nu au voie să asiste pasiv la ceea ce se întâmplă în Ucraina, nu au voie să tolereze nebunia lui Vladimir Putin. Este necesară solidarizarea Uniunii Europene, a NATO şi a întregii comunităţi internaţionale alături de cauza Ucrainei, care este supusă unei agresiuni militare fără nicio justificare”, scrie Orban pe Facebook.

În opini sa, este momentul ca Rusia să fie pe deplin izolată la nivel internaţional, atât din punct de vedere economic şi financiar, cât şi din punct de vedere politic şi diplomatic, argumentând că încălcarea tratatelor internaţionale nu poate rămâne fără consecinţe nici în ceea ce priveşte apartenenţa Rusiei la organizaţiile internaţionale sau chiar a menţinerii misiunilor diplomatice ale Rusiei în terţe ţări. ”Consider necesar să arătăm Rusiei că nu putem accepta batjocorirea eforturilor diplomatice desfăşurate de partenerii noştri din UE şi din NATO şi să cerem sancţionarea diplomatică a conducerii de la Moscova prin scăderea nivelului de reprezentare diplomatică a Rusiei la Bucureşti. Poporul rus trebuie să ştie că noi, statele democratice europene, nu suntem adversarii Rusiei, iar dacă el va avea de suferit cauza trebuie căutată în acţiunile lui Putin împotriva unui stat suveran şi independent, fapt care a provocat moarte şi distrugere”, afirmă fostul premier.

Liderul Partidului Forţa Dreptei subliniază că ”autorităţile româneşti au obligaţia să se pregătească în mod serios pentru orice răspuns economic, umanitar sau de altă natură care este decis la nivelul organizaţiilor din care face parte România”.

”De asemenea, trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu care priveşte regiunea noastră, inclusiv pentru susţinerea Republicii Moldova”, adaugă el.

”România are nevoie de consens la nivel naţional în adoptarea deciziilor de condamnare, sancţionare şi de aplicarea a tuturor deciziilor convenite la nivel internaţional faţă de comportamentului imperialist al lui Putin”, afirmă Ludovic Orban.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI