Geoană, după o discuție cu premierul Ucrainei: Situaţia este extrem de gravă, Federaţia Rusă atacă pe toate fronturile

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a scris, joi, pe Facebook, despre agresiunea Federaţiei Ruse la adresa Ucrainei, că ”situaţia este extrem de gravă, Federaţia Rusă atacă pe toate fronturile şi pune în pericol viaţa a milioane de civili”.

„Tocmai am vorbit cu premierul Ucrainei, Denys Sjmyhal, în urma atacului nechibzuit şi neprovocat al Federaţiei Ruse. Situaţia este extrem de gravă, Federaţia Rusă atacă pe toate fronturile şi pune în pericol viaţa a milioane de civili”, a transmis Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO ”cere Rusiei să oprească imediat activităţile militare şi să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este părarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev.

Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţional de Securitate să declare legea marţială.

El a discutat la telefon cu preşedintele american Joe Biden. Mai multe persoane au fost ucise joi, în bombardamente ale Rusiei în Ucraina, anunţă poliţia ucraineană, relatează BBC News.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMELE ȘTIRI