Marcel Ciolacu: Rusia încalcă prin mişcările sale violente toate regulile dreptului internaţional

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, marţi, după recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk, că această ţară încalcă prin mişcările sale violente toate regulile dreptului internaţional. 

”Rusia încalcă prin mişcările sale violente toate regulile dreptului internaţional. Este o decizie care va determina o şi mai puternică întărire a flancului estic şi a zonei Mării Negre. O decizie iraţională care va crea un front comun al NATO şi UE, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea unor sancţiuni semnificative”, a scris Ciolacu într-o postare pe Faceboo. 

Preşedintele PSD arată că ”România rămâne solidară cu Ucraina”.

”Românii sunt în siguranţă sub umbrela NATO. Partidul Social Democrat susţine respectarea normelor internaţionale, securitatea României şi siguranţa cetăţenilor. Dar dincolo de asta, ne pasă de vecinii noştri şi de regiunea noastră. Avem nevoie de pace şi de prosperitate, nu de război”, a scris Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD continuă: ”Vom ajuta refugiaţii, alături de alte state din regiune, dacă va fi cazul. Rămânem solidari cu deciziile majore ale cluburilor din care facem parte, UE şi NATO, cu care suntem în deplină coordonare”. 

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a recunoscut indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, anterior, el informându-i telefonic în legătură cu această intenţie pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz, cărora le-a transmis că va semna ”în curând” decretul de recunoaştere a celor două republici.

După şedinţa Consiliului de Securitate al Federaţiei ruse, Putin a ţinut un discurs despre lunga istorie a Rusiei şi a fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene sub conducerea comunistă în secolul al XX-lea, informează CNN. Putin a afirmat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991.

La final, în direct, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaştere a independenţei celor două republici separatiste, în prezenţa liderilor acestora.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI