Vești bune! Această țară a ridicat toate restricțiile anti-Covid

Toate restricțiile legate de pandemia de coronavirus din Republica Dominicană au fost suspendate, a anunțat președintele Luis Abinader într-o declarație publică, potrivit AFP.

„Începând de astăzi (miercuri), toate măsurile restrictive impuse din cauza Covid-19 sunt suspendate(…)Măsuri precum folosirea măștilor, necesitatea prezentării certificatului de vaccinare pentru a avea acces în toate locurile sau restricții în spațiile publice sunt acum responsabilitatea individuală a fiecăruia dintre noi”, a declarat șeful statului.

Măștile erau obligatorii în locurile publice începând cu aprilie 2020. În octombrie 2021, starea de urgență a fost ridicată de executiv, care a impus însă tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani să prezinte un certificat de vaccinare cu două doze pentru a avea acces în locuri publice și private închise.

În această țară din Caraibe, cu o populație de 10,5 milioane de locuitori, au fost administrate 15,1 milioane de doze de vaccinuri Sinovac, AstraZeneca și Pfizer.

Aproximativ 55,7% din populație a primit două doze, iar 20,7% trei doze, potrivit cifrelor oficiale.

Republica Dominicană a raportat până acum 570.636 de cazuri de coroanvirus, cu 4.351 de decese asociate cu Covid-19.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI