O bătrână din București a plătit zeci e mii de euro unor impostori care au păcălit-o că va deveni fotomodel

O bătrână în vârstă de 80 de ani, din Capitală, a plătit nu mai puțin de 170.000 de lei după ce a fost păcălită că ar putea ajunge fotomodel și va defila pe podiumurile de la Paris și Dubai.

Totul a început în vara anului 2019, în București. În timpului unei plimbări prin Piața Romană, bătrâna a fost oprită și invitată într-un studio foto din apropiere.

“Doamnă, sunteți foarte fotogenică, noi facem reclame pentru produse cosmetice. Vreți să mergeți cu noi, să faceți niște fotografii?”.

Femeia a fost încântată de propunere și a mers. Inițial, nu i s-au cerut bani. Ținea legătură cu o femeie de la agenție, căreia i-a mărturisit că deține 40 de mii de euro. Din acel moment, bătrânei i s-au cerut diferite sume de bani.

”Odată 16.000 de lei, odată 27.000 de mii, 50, pe urmă se axase pe 16.000 mii. În decembrie i-am dat 16.000 de lei și în ianuarie mi-a cerut încă 16.000 de lei și zicea că sunt contractele și hainele care ți s-au dat și cutare și eu atunci am zis: Băi, asta e escroacă, nu-i mai da. În fotografii sunt rochii lucrate în casă. (Deci hainele din fotografii vă aparțin?) Îmi aparțin”, a mărturisit femeia pentru stiri.tvr.ro.

Astfel că femeia a decis să meargă la Poliția Sectorului 1, unde a povestit tot. Ofițerii Serviciului de investigare a fraudelor economice au început imediat investigația.

“Au strâns mai multe informații și a fost realizat un flagrant în care persoana a fost identificată exact în momentul în care primea suma de 14.900 de lei în contul serviciilor de care ar fi urmat să beneficieze persoana vătămată”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Polițiștii au pus sechestru pe apartamentul femeii bănuite, pentru a se putea recupera prejudiciul.

„La început am zis că poate e o treabă că lumea. Zic, uite, văd Parisul. Și chiar le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai și cu treaba asta noi tot timpul am râs”.

Din păcate, polițiștii spun că bătrâna nu este singura victimă. Aceștia fac apel la cei care cred că au fost păcăliți să meargă imediat la poliție.

În prezent, suspecta în dosar este cercetată sub control judiciar impus pentru 60 de zile.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI