Eduard Novak înainte de startul oficial al JO: Pentru sportivii noştri competiţia a început, cu emoţii şi un pic de ghinion

Ministrul Eduard Novak a notat, vineri, pe Facebook, înainte de startul oficial al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, că pentru sportivii români competiţia deja a început, “cu emoţii şi cu un pic de ghinion”.

“Astăzi încep oficial Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Pentru sportivii noştri, competiţia deja a început, cu emoţii şi cu un pic de ghinion. Antrenorii celor trei eroi care ne reprezintă – Daniela Haralambie, Andrei Feldorean şi Daniel – nu pot fi lângă aceştia. Haideţi să fim noi toţi alături de ei, de toţi sportivii care vor lupta acolo pentru şansa lor! I-am numit eroi şi continui să cred că este adevărat, câtă vreme au ajuns să concureze la cel mai înalt nivel competiţional, desi nu au avut condiţiile de pregătire pe care le-ar fi meritat. Vom schimba această situaţie cât de curând, dar acum sunt cu sufletul alături de ei, voi fi şi fizic, le doresc să lupte cu onoare şi să dea tot ce pot!

Vă mulţumim, dragi sportivi, pentru efortul şi curajul vostru!”, a scris Novak.

COSR a scris de asemenea despre cei trei săritori români care sunt în China fără antrenori: “Spectaculos e cuvântul la ordine când te afli pe trambulina de la Zhangjiakou. Farfuria zburătoare e plină de lumini în noapte iar priveliştea de sus îţi taie respiraţia. Căldura din vestiar e în contrast cu frigul de afară. Cei trei săritori români încearcă să se descurce, antrenorii lor au rămas acasă din cauza COVID. Toţi membrii delegaţiei suplinesc lipsa cum pot. Lumea săritorilor cu schiurile le-a întins o mână de ajutor. Daniela Haralambie a avut 3 sărituri, viteză bună iar lungimea în progresie. La fel şi băieţii Andrei Feldorean şi Daniel Cacina. Aceştia au terminat concursul după ora 22.00. Adrenalina i-a ajutat să nu simtă frigul de afară. Pentru ei ceremonia de azi este un spectacol la televizor pentru că mâine au zi de concurs”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI