S-a decis! Soldații care nu se vor vaccina anti-COVID vor fi dați afară

Soldații americani care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului vor fi concediați, a anunțat conducerea armatei americane, miercuri, relatează Reuters.

Ordinul se va aplica pentru toți soldații armatei regulate, pentru rezerviști și cadeți, cu excepția cazurilor în care există scutiri, se arată într-un comunicat al Armatei Statelor Unite.

Decizia de a-i concedia pe militarii care refuză vaccinul vine după ce armata a decis anterior, în august 2021, să facă vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toți soldații săi.

Majoritatea soldaților americani sunt vaccinați cu cel puțin o doză. Până acum, 79 de soldați americani au murit ca urmare a îmbolnăvirii de Covid-19.

„Pregătirea armatei depinde de soldați pegătiți să se antreneze, să fie desfășurați, să lupte și să câștige războaiele purtate de țara noastră. Soldații nevaccinați reprezintă un risc pentru forțe și pun în pericol pregătirea”, a spus Christine Wormuth, secretara pentru Armata Statelor Unite.

Alte ramuri ale armatei americane, precuma aviația, au început deja să îi concedieze pe militarii care refuză să se vaccineze anti-coronavirus.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI