Traian Băsescu: Nu este treaba președintelui Putin cum se apără România

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, afirmă că România are dreptul să se apere împotriva unei posibile amenințări de securitate la granițele sale inclusiv ”cu sprijin american”.  

Într-un comentariu scurt despre situația din Ucraina, postat pe pagina sa de Facebook, fostul șef de stat a atras atenția că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu trebuie să emită păreri despre felul în care alege să se apere țara noastră.

”România are dreptul să se apere, chiar și cu sprijin american, și nimeni nu-i poate cere să fie “miel” bun de sacrificat la nevoie, iar Președintele Putin este ultimul care poate avea astfel de pretenții și nu este treaba lui cum se apară România.” – a scris fostul președinte al României pe Facebook.

Traian Basescu, în 2014: “Rusia vrea sa grăbească realizarea visului lui Putin de-a reface Uniunea Sovietică”

În 2014, când Rusia se pregătea să anexeze Crimeea, fostul președinte al României, Traian Băsescu, spunea într-un interviu acordat Associated Press că Rusia a creat o salbă de conflicte înghețate în jurul Marii Negre ca să grăbească realizarea visului lui Vladimir Putin de a reface Uniunea Sovietică.

Totodată, fostul șef de stat spunea atunci că nu exclude posibilitatea ca Rusia să încerce ceva și cu Republica Moldova.

″Dacă vă uitați pe hartă veți vedea că această salbă de conflicte înghețate, Nagorno Karabah, Osetia de Sud, Abhazia, Transnistria, acum Crimeea. Sunt că o salbă în jurul Marii Negre. Nu exclud posibilitatea să urmeze Republica Moldova″ – spunea Băsescu în 2014 pentru AP.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI