Pacienții oncologici din Spitalul Municipal Timișoara mor de frig în saloane. Asistentă: Mi se rupe sufletul

Situația din Timișoara este îngrijorătoare. În case și în instituțiile publice este din ce în ce mai frig din cauza problemei cu căldura. Pe lângă boala grea, pacienții oncologici stau de trei zile în frig, într-un salon al Spitalului Municipal Timișoara.

Deși autoritățile au promis că vor găsi o soluție, caloriferele sunt sloi.

Personalul medical încearcă din răsputeri să îi ajute cu pături și ceai cald.

„Frig, foarte frig. Deci condițiile de la noi din spital sunt foarte critice. Mi se rupe sufletul când îi văd, și îi ajut foarte mult”, a declarat pentru Digi24 o asistentă.

Petra Curescu, medic primar oncolog, a declarat că frigul scade imunitatea și îi obligă pe angajați să stea în spații înghesuite, împreună.

„Suntem în plină pandemie, între timp, se știe că una din cele mai eficiente metode de prevenție este aerisirea. Nu putem aerisi cum ne-am dori, dacă avem așa temperaturi scăzute, când avem 16 grade, ținem și cu dinții de acele 16 grade și nu putem deschide geamurile cum ar fi normal și firesc”, a declarat medicul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalulșui Muncipal din Timișoara, Ramona Gîdea, a declarat că nu este prima dată când se află într-o astfel de situație.

„Chiar și în alte clinici ale spitalulu nostru, pentru că după cum știți suntem spital pavilionar. S-a întâmplat în ultima perioadă să avem frig în saloane și să luăm legătura cu cei de la Colterm să ne crească temperatura. ca să putem ține bolnavii în condiții normale de temperatură”, a spus aceasta.

Situația nu are încă o rezolvare clară. Guvernul a trimis un sprijin financiar, care va ajuta compania de termoficare să acopere datoriile acumulate în ultimele două luni. În realitate, datoriile se rostogolesc de ani de zile și nu se știe când vor fi plătite.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI