Surpriză: Djokovici este acţionarul majoritar al unei companii de biotehnologie care lucrează la un tratament pentru Covid-19

În anul 2020, Novak Djokovici a cumpărat 80 la sută din acţiunile QuantBioRes, o companie de biotehnologie care lucrează la un tratament pentru Covid-19, informează The Guardian.

Liderul ATP Novak Djokovici a stârnit controverse prin faptul că nu a fost lăsat să rămână în Australia deoarece este nevaccinat împotriva coronavirusului.

Ivan Loncarevic, director executiv al companiei, a confirmat pentru Reuters implicarea lui Djokovici. El a mai declarat, pentru Financial Times, că nu a mai discutat din luna noiembrie cu tenismenul şi că sportivul nu este “antivaccinare”.

QuantBioRes are angajaţi aproximativ 11 cercetători care lucrează în Danemarca, Australia şi Slovenia, a precizat Loncarevic, care a subliniat că se lucrează la un tratament, nu la un vaccin.

Pe site-ul companiei se menţionează că s-a început dezvoltarea unui “mecanism de dezactivare” pentru covid-19 în iulie 2020.

Compania îşi propune dezvoltarea unei peptide care să împiedice coronavirusul să infecteze celulele din corpul uman. Testele clinice pentru tratamentul dezvoltat ar putea începe în această vară, în Marea Britanie.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI