Ciolacu: Am finalizat măsurile pentru ieftinirea facturilor. Nu e admis să liberalizezi prețul la energie în plină pandemie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că social-democrații au finalizat pachetul de măsuri menit „să stopeze escaladarea prețurilor și ieftinirea facturilor la populație cât și în economie”. Acesta spune că reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale este suportabilă de către bugetul statului iar măsura trebuie implementată de la 1 februarie. Totodată, Ciolacu a criticat fostul guvern pentru liberalizarea prețului la energie electrică în timpul pandemiei.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile atât către populație, cât și către economie și să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiții și ce ne-am propus pentru acest an.

Avem aceste măsuri finalizate. Mai discutăm acum la ora 10:00 cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent Național și la ora 17:00 în coaliție. Am avut discuții, inclusiv în cursul zilei de ieri, cu domnul prim-ministru și alaltăieri și cu domnul președinte Cîțu.

(Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale) este suportabilă de către bugetul statului și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată începând cu data de 1 februarie”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Liberalii iau în calcul compensări în plus la gaze.

„Cred că sunt mai multe variante. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța cu plafonarea prețurilor la energie la cea mai mare companie de stat. Aceasta este o măsură pe care am putea s-o luăm.

După ce avem o decizie finală luată în coaliție, vom veni și vă vom prezenta.

Sunt mai multe măsuri și au o coerență între ele.

La ședința de coaliție este invitat și ministrul Energiei, reprezentanții ANRE, ANPC”, a spus acesta.

„Vedem că este afectată toată Europa, și nu numai. Nu cred că cel mai important acum este să găsim cine este vinovat. Dacă doriți o părere personală, nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele”, a mai precizat președintele Camerei Deputaților.

Legat de membrii PSD care au cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, liderul social-democraților spune că „această decizie se ia în cadrul coaliției împreună cu prim-ministrul”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI