Incredibil! Marian Neacşu a fost numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. El are o condamnare penală

Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, arată Agerpres.

Neacșu a ocupat din 2019 funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în februarie 2016, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, marți, înaintea unei noi ședințe a liderilor din coalița de guvernare, că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă să verifice legalitatea propunerilor de numiri în funcții publice, precum cea făcută de PSD în cazul lui Marian Neacșu ca secretar general al Guvernului. Cîțu a precizat că dacă premierul consideră că sunt „ok din punct de vedere legal” poate să le accepte.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI