Cîmpeanu anunţă primul caz pozitiv de COVID, după testele cu salivă. Este vorba despre un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Capitală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti. Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus.

Ministrul a mai spus că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu. În plus, el a spus că testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie.

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că elevul este din Bucureşti, de la Liceul Caragiale. 

”Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Întrebat cât de eficiente sunt aceste teste de salivă, ministrul a spus că sunt atât de insistente pe cât le-au adus la cunoştinţă autorităţile sanitare. 

”Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie”, a spus ministrul Cîmpeanu, precizând că nu există altă şansă de cât a miza pe responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor. 

Întrebat despre testele de salivă puse la vâzare pe site-uri, Cîmpeanu a spus: ”Eu prefer să sesizez marea majoritate a părinţilor care sunt responsabili şi nu fac astfel de lucruri. Doar în 216 testarea este asigurată în unitatea de învăţământ. Sunt 467 de unităţi de învăţământ în care testarea se asigură mixt în funcţie de nivelul educaţional se testează sau în şcoală sau la domiciliu, în toate celelalte şcoli testarea se asigură la domiciliu sub supravegherea părinţilor”. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI