STS, prima defilare la parada de Ziua Naţională – 50 de specialişti şi 6 autospeciale de comunicaţii vor trece pe sub Arcul de Triumf

Zeci de specialişti şi 6 autospeciale de comunicaţii vor trece pe sub Arcul de Triumf miercuri, la prima defilare a STS la parada de Ziua Naţională.

”Serviciul de Telecomunicaţii Speciale participă, pentru prima dată, cu un detaşament de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri în blocul de Paradă Militară organizată la 1 decembrie a.c., în Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ca în fiecare an, comunicaţiile şi serviciile IT necesare bunei desfăşurări a evenimentului sunt asigurate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Elementul de noutate adus în faţa publicului de către instituţia noastră îl reprezintă defilarea personalului şi a celor mai performante autospeciale din dotare. Din detaşamentul reprezentativ al STS fac parte 50 de specialişti în comunicaţii, servicii digitale, dezvoltatori de aplicaţii informatice şi administratori de baze de date, experţi în securitate cibernetică şi operatori ai Serviciului 112. Personalul STS prezintă onorul de Ziua Naţională în uniforma militară de ceremonie specifică instituţiei”, anunţă STS.

Pe sub Arcul de Triumf vor trece, în cadrul ceremoniei militare, 6 autospeciale de comunicaţii utilizate de personalul STS în misiunile de importanţă deosebită, naţionale sau internaţionale pe teritoriul României. Astfel, în premieră, vor fi prezentate publicului autospeciale satelitare de multiservicii, echipate cu antene, routere, servere, telefoane IP, linkuri radio şi staţii TETRA care permit furnizarea serviciilor de tip Intranet şi Internet, organizarea videoconferinţelor şi transmisia imaginilor video, extinderea reţelei radio TETRA şi asigurarea cooperării şi interoperabilităţii structurilor care intervin în situaţii de urgenţă sau la dezastre.

Din blocul de tehnică militară va face parte şi o autospecială de securitate a comunicaţiilor, dotată cu un sistem complex de antene pentru măsurarea acoperirii radio, a nivelului de ocupare al canalelor, de evaluare a interferenţelor electromagnetice şi de detectare a surselor care influenţează transmiterea semnalelor în reţelele de radiocomunicaţii aflate în administrarea STS.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură suportul tehnic de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, oriunde şi oricând, pentru autorităţile statului român şi cetăţenii României.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI