Ioana Mihăilă, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: De 1 decembrie, le face cadou românilor valul 5 al pandemiei

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă (USR) îl acuză pe premierul interimar Florin Cîțu că, de 1 decembrie, „le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”, subliind că „nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice”.

Mihăilă arată, într-o postare pe Facebook, că, între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic.

Fostul ministru menționează câteva „date seci”:

  • Austria: rată de vaccinare completă cca 70% – intră în lockdown total pentru 3 săptămâni și face vaccinarea obligatorie de la anul
  • Germania: rată de vaccinare completă cca 67% – guvernele regionale cer vaccinare obligatorie
  • Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% – guvernul vrea să elimine testarea din componența certificatului verde
  • România: rată de vaccinare completă cca 38% – guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber)

„Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o «petrecere COVID». Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, susține Ioana Mihăilă.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI