Explozie a numărului de cazuri de Covid-19! Se revine la restricții dure

Belgia anunță reintroducerea de noi restricții anti-pandemie. Belgienii vor fi obligați să lucreze de acasă dacă au această posibilitate.  Premierul Alexander de Croo a mai anunțat că va fi reintrodusă obligativitatea purtării măștilor la interior.

Printre măsurile anunțate de premierul belgian se numără restabilirea obligativității purtării măștilor în interior de la vârsta de 9 ani și revenirea la telemuncă, acolo unde este posibil, cel puțin patru zile pe săptămână.

„Acest lucru este valabil pentru locurile de muncă în care munca la distanță este posibilă, atât în ​​sectorul privat, cât și în administrația publică. Este un efort care trebuie făcut împreună”, a subliniat premierul.

Masca va fi purtată în transportul public, baruri și restaurante, teatre și cinematografe, precum și în cadrul evenimentelor publice, inclusiv în aer liber.

De asemenea, utilizarea certificatului Covid a fost extinsă la toate evenimentele publice, inclusiv la piețele de Crăciun, de la 50 de persoane în interior, față de 500 în prezent și 100 în aer liber, la locurile culturale și restaurante, baruri și inclusiv în cadrul evenimentelor private.

„Este important să rămânem vigilenți, precauți, cu toții împreună, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur, pentru ca situația să rămână suportabilă pentru personalul nostru de îngrijire”, a mai spus Alexander De Croo.

Belgia se confruntă cu o explozie de infectări cu Covid-19. Potrivit datelor publicate de Institutul pentru sănătate publică Sciensano din Belgia, între 3 și 9 noiembrie, țara a înregistrat o creștere de 39% a numărului de cazuri și de 21% a numărului de internări în spitale față de cele șapte zile precedente.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI