David Popovici: Adevăratul meu obiectiv este să fiu cel mai bun din lume şi în următorii ani cu siguranţă se va întâmpla asta

Înotătorul David Popovici, primul campion european român în bazin scurt, a declarat, luni, la sosirea de la Kazan, că obiectivul său principal este de a deveni cel mai bun din lume şi în următorii ani va fi îndeplinit.

„Am fost foarte uniţi şi ne-am distrat. Eu şi cu Vlad (n.r. – Stancu), fiind cei mai mici, am câştigat foarte multă experienţă, ne-am bucurat de toate probele şi mă bucur că am putut să scriu puţină istorie pentru ceea ce înseamnă înotul românesc. Eu m-am distrat, a fost o finală foarte frumoasă şi tot concursul a fost pentru a câştiga mai multă experienţă şi pentru a vedea ce pot să fac pe un teren pe care nu îl stăpânesc atât de bine, anume un bazin semiolimpic. Cred că la Tokyo am învăţat cum să-mi stăpânesc mai bine emoţiile, am învăţat cum să îmi văd mai bine de culoarul meu şi să mă pot concentra să fac ceea ce ştiu să fac cel mai bine. Mă bucur că am ieşit campion european în bazin scurt, numai că sunt conştient că destul de mulţi dintre adversarii mei au lipsit de aici, nu au venit din anumite motive, ar fi fost o competiţie şi mai intensă dacă erau toţi adversarii mei aici, dar mă bucur că am reuşit să câştig şi adevăratul meu obiectiv este să fiu cel mai bun din lume şi în următorii ani cu siguranţă se va întâmpla asta. (n.r. – despre ratarea de la 400 de metri spate) La 400 sunt 16 bazine în bazin scurt şi pur şi simplu mi s-a întâmplat să nu mai număr bine, dar am învăţat din asta şi nu cred că se va mai întâmpla prea curând”, a declarat Popovici, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Robert Glinţă, dublu medaliat la Kazan, a catalogat drept „extraordinar de bune” performanţele înregistrate de sportivii români la CE în bazin scurt.

„Este foarte îmbucurător să vedem atât de multă susţinere din partea voastră (n.r. – a presei) şi a forurilor care ne sprijină în pregătire şi în tot ceea ce facem în carieră, de la club, la federaţie, la minister, la COSR şi aşa mai departe. Face extrem de bine înotului din România, pe care cu toţii ne dorim să-l ducem la cele mai înalt nivel. Performanţele sunt extraordinar de bune, cred că de foarte mult timp nu s-a mai întâmplat să se obţină atâtea medalii şi nişte performanţe atât de deosebite. Vlad a bătut 11 recorduri naţionale, la vârsta de 16, şi recorduri la seniori care păreau de nedoborât.

 Ne bucurăm că reuşim să îndreptăm spre cote şi mai înalte înotul în România. Încerc să consolidez cât mai bine toată munca pe care o pun la punct şi până la urmă totul este un proces de învăţare şi la Paris, dacă se va întâmpla să obţin o medalie, nu contează culoarea, nu voi fi decât un înotător mult mai consacrat şi mai desăvârşit care a învăţat din toate aceste experienţe cu suişuri şi coborâşuri. Performanţa pe care am reuşit-o este deosebită, am reuşit să-mi îmbunătăţesc propriii mei timpi de record personal foarte mult, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Am pus la punct nişte lucruri de foarte bună calitate, pentru că, chiar dacă Campionatul European este o competiţie de obiectiv destul de importantă, nu am tratat-o cu maximă seriozitate pentru că sunt foarte mulţi paşi pe care îi avem de făcut pentru obţinearea unui vârf de formă la nişte campionate mai importante.

A fost o competiţie luată din mers, ca să spun aşa, şi tocmai aceste performanţe sunt foarte îmbucurătoare pentru parcursul pe care îl am în vizor pentru viitor. Mă bat cu Kolesnikov acum, este vicecampion olimpic, recordmenul mondial în proba de 50 de metri, a fost recordmen mondial şi în proba de 100 de metri spate. Nu este uşor de bătut şi mă bucur că am reuşit să mă apropii atât de mult de el încât să-mi spună ca a fost un pic înfricoşător”, a afirmat Glinţă.

România a obţinut trei medalii la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan (Rusia), prin David Popovici, aur la 200 metri liber, şi Robert Glinţă, argint la 100 de metri spate şi bronz la 50 de metri spate.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI