Un medic cere carantină totală timp de două săptămâni în România: Văd oboseala fizică și psihică a colegilor mei

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, a declarat, vineri, că este necesară iniţierea unui nou lockdown pentru o perioadă de minimum două săptămâni, iar această măsură ar trebui dublată de obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

„Din punctul meu de vedere, este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit. Cu riscul oprobriului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, citat de Agerpres.

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi îngrijește la capacitate maximă pacienţi COVID-19. „În fiecare zi externăm pacienţi, dar, din nefericire, locul acestora este imediat ocupat de persoane care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport maxim din punct de vedere al oxigenului”, a arătat managerul spitalului.

Medicul îndeamnă totodată populaţia să se vaccineze. „Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când, datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a explicat Florin Roșu.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI