Klaus Iohannis nu este mulțumit de cifrele campaniei de vaccinare: Dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu ar mai fi trebuit să purtăm mască

În prezența Ursulei von der Leyen, președintele Klaus Iohannis i-a dojenit pe români, pentru faptul că cifrele campaniei de vaccinare sunt în continuare foarte mici.

De asemenea, președintele României a elogiat președintele Comisiei Europene pentru implicarea în campania de vaccinare.

„Fără implicarea domnei Ursula von der Leyen, noi nu am fi benefciat de un număr important de doze de vacccin. Doamna a avut inițiativa și bine a făcut că a pus pe picioare un mecanism prin care UE beneficiază de foarte multe doze de vaccin. Și țin și în acest spațiu să vă mulțumesc în implicarea extraordinară în acest domeniu. Sănătatea nu este o competență a Comisei, dar acest lucru, fără intervenția Comisiei, nu ar fi fost rezolvată.

Vor veni doze în continuare în România. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Am cerut date, au fost date peste 10 milioane de doze, 5 milioane de romani vaccinati cu schema completă. E păcat că sunt atât de puțini.

În Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile. De ce? Pentru că s-au vaccinat cam toți. Doze am avut și noi. Dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu ar mai fi trebuit să purtăm mască, puteam să mergem cu toții în liniște, puteam să avem spectacole, fără nicio restricție.

Pot să vă spun că împreună cu premierul ne-am întâlnit pentru a reevalua campania de vaccinare, pentru a o repune pe roate. Este un paradox. Avem arma cu care putem să terminăm pandemia și nu o folosim. Este foarte păcat, unii mai sunt reticenți, alții au nevoie de mai multe zile de gândire. Nu este păcat să stăm cu atâția pacienți la ATI? Atâtea familii îndoliate? Am putea termina pandemia cu vaccinarea”, a insistat Klaus Iohannis.

Până în prezent, doar puțin peste 30% dintre români au acceptat să se vaccineze anti-COVID-19.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI