Ce spune Florin Cîțu despre gravitatea valului patru al pandemiei de coronavirus: Sistemul sanitar va face față

Premierul Florin Cîţu a afirmat că sistemul de sănătate va face faţă valului 4 al pandemiei, menţionând că autorităţile au un plan pentru a transforma mai multe spitale, în special în Bucureşti, în spitale 100 COVID.

Florin Cîţu a fost întrebat luni ce soluţii are Guvernul în condiţiile în care spitalele sunt aglomerate de pacienţi COVID. 

“Ministerul Sănătăţii a venit cu mai multe soluţii, sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, soluţiile sunt în continuă mişcare, am crescut numărul de paturi de la 600 la peste 1200, ţinta ar putea fi 2.000 de paturi, dar acestea sunt soluţiile pe termen scurt. Majoritatea covârşitoare, peste 99% dintre persoanele care astăzi se îmbolnăvesc, se infectează cu COVID, sunt persoane nevaccinate”, a transmis premierul. 

El a precizat că sistemul de sănătate va face faţă valului 4 al pandemiei. 

“Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă. E adevărat că nu a pornit cum trebuia, nu cred că valul 4 a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când e domnul ministru Cseke lucrurile merg mai bine şi veţi vedea că vom face faţă. (…) Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti, în spitale COVID, 100%  COVID, mai sunt şi celelalte TIR-uri pe care le vom folosi. Sunt soluţii pe care le vom folosi, dar în acelaşi timp este clar că trebuie să avem soluţii şi pe termen lung şi asta înseamnă investiţii”, a transmis Florin Cîţu.

El a fost întrebat şi despre situaţia de la Craiova, unde Spitalul Judeţean nu mai are paturi pentru pacienţii COVID care au nevoie de terapie intensivă. 

“Aceste soluţii trebuie luate la Ministerul Sănătăţii, la Direcţia de Sănătate Publică şi sunt sigur că soluţiile vor veni, aţi văzut că până acum au fost transferaţi oamenii de la Bucureşti în altă parte, de fiecare dată se găsesc soluţii, persoanele stau în UPU în prima fază şi apoi sunt transferate. Vor apărea locuri la ATI de fiecare dată”, a precizat premierul.

El a explicat că nu este nevoie de transferul pacienţilor COVID în stare gravă în străinătate. 

Cîţu a mai afirmat că sunt campanii antivaccinare de ani de zile şi este greu ca acestea să fie demontate cu o campanie pro-vaccinare în numai câteva luni. 

“Campanii antivaccinare care sunt făcute de ani de zile, este greu să le demontezi în câteva luni de campanie pro-vaccinare. În acelaşi timp, vedem că sunt legitimate partide care susţin public această campanie antivaccinare. Nu am văzut, de exemplu, la liderii USR, care sunt aliaţi cu cei de la AUR să zică ceva împotriva partenerilor de astăzi, liderul de la AUR spune că nu se vaccinează niciodată. Niciodată nu am văzut să iasă nici domnul Cioloş, nici domnul Barna să spună că ceea ce face acel domn este o campanie criminală împotriva românilor, nu i-am auzit să spună, dar se folosesc de voturile lor în Parlament. Afectează această campanie de vaccinare” a mai transmis premierul.

Întrebat dacă vor fi decise  noi restricţii, Florin Cîţu a răspuns:  “Avem deja toate măsurile care se iau de la 6 la mie. Nu avem ce să implementăm până la 6 la mine”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI