Un cântăreţ pro-democraţie din Hong Kong a fost acuzat de corupţie

Cântăreţul pro-democraţie Anthony Wong din Hong Kong este acuzat de corupţie. Acesta este suspectat de presupuse infracţiuni în legătură cu alegerile din 2018.

Conform Variety, Wong şi fostul parlamentar Au Nok-him au fost acuzaţi luni de Independent Commission Against Corruption. Artistul a fost arestat joi pe cauţiune. Au Nok-him se află deja în închisoare, în arest preventiv, şi aşteaptă procesul.

„Acuzaţia susţine că, la 3 martie 2018, Au Nok-him şi Wong Yiu-ming s-au angajat într-o conduită coruptă la alegerile secundare LegCo pentru Hong Kong Island Geographical Constituency furnizând divertisment, şi anume un spectacol, cu scopul de a determina altă persoană să voteze pentru Au la alegeri”, se arată în comunicatul ICAC.

La un miting, Wong a cântat două cântece pe scenă şi a făcut apel la participanţi să voteze la alegeri pentru Au, o figură proeminentă pro-democraţie.

Au Nok-him a publicat un videoclip de la eveniment şi a declarat interpretarea lui Wong drept reclamă electorală.

Conform legii din Hong Kong, este ilegal să foloseşti alimente, băuturi sau divertisment în scopul influenţării modului în care ar putea vota o altă persoană. Au Nok-him a câştigat alegerile.

De la mijlocul anului 2019, autorităţile din Hong Kong s-au angajat într-o represiune pe scară largă a sectorului pro-democraţie.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedent
Articolul următor

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI