Sustinuta de USR PLUS, Atena-Adriana Groza a fost numita guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”

Atena-Adriana Groza a fost numită în funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Ion Munteanu a fost revocat din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Atena-Adriana Groza are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional, dar și în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene sau naționale.

Atena-Adriana Groza a fost secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

Și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului, unde doar după câteva luni de la angajare a reușit să facă din România primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI