Flacăra olimpică a sosit la Tokyo

Flacăra olimpică a sosit vineri la Tokyo pentru o ceremonie într-un stadion gol, a doua zi după ce autorităţile japoneze şi organizatorii au decis să interzică prezenţa spectatorilor la majoritatea siturilor, de teama Covid-19.

Exact cu două săptămâni înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, programată pentru 23 iulie, flacăra olimpică a fost purtată pe scenă într-un felinar şi predată simbolic guvernatoarei de Tokyo, Yuriko Koike.

Organizatorii JO 2020 şi oficialii japonezi au anunţat joi seara decizia lor de a interzice prezenţa publicul la evenimentele sportive de la Tokyo. Spectatorii ar urma să fie autorizaţi pe anumite situri din afara capitalei nipone, cum ar fi departamentul Fukushima.

Aceasta înseamnă că Jocurile Olimpice 2020, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi primele din istorie care vor avea loc în mare parte în spatele porţilor închise.

Ştafeta torţei olimpice trebuia să genereze emoţie, dar a fost interzisă pe drumurile publice din mai multe departamente şi chiar la Tokyo. Micile ceremonii de aprindere a flăcării sunt organizate simbolic fără spectatori.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI