Schimbări radicale ale vremii! Temperaturile urcă la 40 de GRADE!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic
Interval de valabilitate: 22 iunie
Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare

În cursul zilei de marți (22 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. În vestul și sud-vestul teritoriului și izolat în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 37 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 19…20 de grade.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate:  22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00
Zone afectate:  zonele de munte, Oltenia, Dobrogea, local Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei

În intervalul menționat, în zonele de munte, în Oltenia, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.
      
Notă: Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate:  22 iunie, ora 22:00 – 23 iunie, ora 10:00
Zone afectate: județele Contanța și Tulcea

În cursul nopții de marți spre miercuri (22/23 iunie) în județele Constanța și Tulcea instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25….35 l/mp și izolat 50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată
Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00
Zone afectate: județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui

În județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Imagine

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic
Interval de valabilitate: 23, 24 și 25 iunie
Zone afectate: toată țara

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Notă: Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 23 iunie
Zone afectate:  județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade.

Notă: Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Imagine

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI