Peste 330 de milioane de copii trăiesc cu mai puțin de 2,15 dolari pe zi

Pandemia Covid-19 a încetinit semnificativ lupta împotriva sărăciei în rândul celor mai tineri membri ai societății, 333 de milioane de copii trăind încă în sărăcie extremă în întreaga lume, potrivit unui raport al UNICEF și al Băncii Mondiale publicat joi și citat de Le Figaro.

Acest lucru înseamnă că unul din șase copii din lume trăiește cu mai puțin de 2,15 dolari pe zi, potrivit raportului agenției ONU, care subliniază că, fără perturbarea cauzată de Covid, 30 de milioane de copii ar fi putut fi scoși din sărăcie.

„Crizele agravate, din cauza consecințelor Covid-19, a conflictelor, a schimbărilor climatice și a șocurilor economice, au blocat progresele și au lăsat milioane de copii în sărăcie extremă”, a declarat directorul executiv al Unicef, Catherine Russell, citată în comunicat.

„Intolerabil”

„O lume în care 333 de milioane de copii trăiesc în sărăcie extremă – lipsiți nu doar de nevoile lor de bază, ci și de demnitate, oportunități sau speranță – este pur și simplu intolerabilă”, a adăugat ea.

Sărăcia extremă afectează până la 40% dintre copiii din Africa Subsahariană, cel mai mare procent din lume.

Spre deosebire de alte regiuni ale lumii, care au înregistrat o scădere a sărăciei în rândul copiilor în ultimii ani, în Africa Subsahariană sărăcia a crescut, ca urmare a creșterii rapide a populației, a Covid-19 și a dezastrelor climatice.

„Eliminarea sărăciei în rândul copiilor este o alegere politică”

Banca Mondială și Unicef au făcut apel la țări să acorde prioritate luptei împotriva sărăciei în rândul copiilor și să adopte o serie de măsuri, inclusiv extinderea programelor universale de alocații pentru copii. „Nu putem să-i dezamăgim acum pe acești copii”, a declarat Luis Felipe Lopez-Calva, directorul Băncii Mondiale pentru sărăcie și echitate.

„A pune capăt sărăciei în rândul copiilor este o alegere politică”, a adăugat el. Concluziile acestui raport par să se îndepărteze de obiectivul ambițios stabilit de ONU de eradicare a sărăciei extreme în rândul copiilor până în 2030.

Sursa: g4media.ro

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI