EURO 2024: Avancronica meciului Slovacia – România

Conform Transfermarkt, fundașii centrali Hancko, Skriniar și mijlocașul defensiv Lobotka au împreună o valoare de piață de 93 de milioane de euro. Tot lotul României este cotat la 92 de milioane de euro, transmite Radio România.

Slovacia – România se joacă astăzi, la Frankfurt, de la ora 19:00. Concomitent, la Stuttgart, se va disputa și celălalt meci al grupei E, între Ucraina și Belgia.

Deși o victorie ar reprezenta scenariul ideal, asigurându-i României cel puțin locul al doilea și calificarea în optimile EURO 2024, tricolorii ar putea merge mai departe chiar și în cazul unei înfrângeri. Însă, în acest caz, România va depinde de celelalte rezultatele înregistrate în ultima etapă a grupelor.

Scenariul negru, în care tricolorii pleacă automat acasă, este acela în care sunt înfrânți de Slovacia și, în celălalt meci al grupei, Ucraina și Belgia termină la egalitate. În acest caz, România ar ajunge pe ultimul loc în grupa E.

Oricât de straniu ar suna, un egal în meciul Ucraina-Belgia este incomparabil mai periculos pentru România decât o înfrângere în meciul direct cu Slovacia.

Rezultatele din grupă

În primele două meciuri din grupă, Slovacia a învins Belgia cu 1-0 (furnizând o mare suprinză a Campionatului European), ca apoi să cedeze în fața Ucrainei cu 1-2.

În schimb, România a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci și, apoi, a pierdut cu 0-2 în fața Belgiei. Practic, toate echipele din grupa noastră au câte 3 puncte, lucru nemaiîntâlnit până acum la vreun Campionat European.

În situația în care meciurile de mâine s-ar termina la egalitate, toate echipele ar avea câte 4 puncte și fiecare gol marcat sau primit va conta enorm în stabilirea formațiilor care se califică în optimi. Chiar și cartonașele galbene și roșii pot reprezenta un criteriu de departajare!

Jucătorii cheie ai Slovaciei ocupă posturi defensive

Conform Transfermarkt, lotul Slovaciei este estimat la peste 156 de milioane de euro. Ca termen de comparație, România are un lot cotat la 92 de milioane de euro.

Din lotul de 26 de fotbaliști convocați de secționerul Francesco Calzona, doar 3 evoluează în campionatul slovac.

Cei mai mulți fotbaliști slovaci, 5 la număr, sunt legitimați la echipe din prima ligă italiană. Printre ei se numără și Stanislav Lobotka, mijlocaș defensiv și om de bază la Napoli. Conform transfermarkt, cota sa de piață este de 28 de milioane de euro.

Cel mai bine cotat jucător slovac este Dávid Hancko, fundaș central la Feyenoord (cu toate că la EURO 2024 a evoluat în stânga apărării). Cotat la 35 de milioane de euro, Hancko s-a accidentat în meciul cu Ucraina și sunt șanse minime să evolueze împotriva României.

În schimb, în rândul tricolorilor nu sunt jucători indisponibili pentru partida cu Slovacia.

Căpitanul Slovaciei este Milan Skriniar, legitimat la Paris Saint Germain. Fundașul central este cotat la 30 de milioane de euro, dar în sezonul abia încheiat, a fost mai mult accidentat.

Trăgând linie, fotbaliștii bine cotați ai Slovaciei sunt mai degrabă jucători defensivi. Dar pe lângă faptul că se apară bine, Slovacia este capabilă și de contraatacuri tăioase, după cum au aflat belgienii pe pielea lor.

Luând în calcul echipele la care evoluează și cota de piață a jucătorilor, atacul Slovaciei nu este unul de speriat. Cel mai bine cotat jucător ofensiv este Tomas Suslov. Mijlocașul lui Hellas Verona este evaluat la 7 milioane de euro, în ultimul sezon de Seria A marcând 3 goluri și oferind 5 pase decisive.

Ca termen de comparație, cei mai scumpi jucători români sunt Radu Drăgușin (Tottenham, 25 de milioane de euro), Dennis Man (Parma, 9 milioane de euro), Florinel Coman și Darius Olaru (amândoi de la FCSB, cotați la 7 milioane de euro fiecare).

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI