RUSIA: Atacuri sângeroase asupra unor lăcașuri de cult din Daghestan | VIDEO

Potrivit autorităţilor, doi dintre atacatori au fost ucişi şi alţii au fost arestaţi.

13 poliţişti şi un preot ortodox au fost ucişi, duminică, în atacuri comise de indivizi necunoscuţi în două biserici ortodoxe, două sinagogi şi un post al poliţie din Daghestan, republică majoritar musulmană din Caucazul rus.

Alţi 12 poliţişti au fost răniţi.

Atacurile au fost comise în ziua în care ruşii ortodocşii sărbătoresc Rusaliile, potrivit Agerpres.

Comitetul naţional antiterorist a instituit alertă „pentru asigurarea securităţii, oprirea crimelor teroriste şi arestarea celor implicaţi în atac”.

Potrivit autorităţilor, doi dintre atacatori au fost ucişi şi alţii au fost arestaţi.

Atacurile au vizat lăcașuri de cult din oraşele Derbent şi Mahacikala.

Împușcăturile au continuat după lăsarea serii în orașul Mahacikala, unde mai mulți teroriști au fost văzuți pe străzi.

3 civili au fost uciși.

Liderul Daghestanului, Serghei Melikov, a declarat că aceste atacuri sunt „o încercare de a destabiliza situaţia” din republică, şi a cerut populaţiei să rămână calmă.

Potrivit acestui, identitatea atacatorilor urmează a fi stabilită.

„Evenimentele blasfemice care au loc în această seară ne îngrozesc prin cinismul lor crud. Musulmanii nu vor arăta niciodată agresiune împotriva oamenilor nevinovați și neînarmați. Să varsăm sângele celor care se roagă în templele lor este un act sângeros de nebunie absolut străin de Islam!

Aceste atacuri, exact în zilele slujbelor bisericești, au avut loc și în alte biserici din Caucaz. Radicalii vor să ne întoarcă unii împotriva altora cu toate forțele lor și să ardă punțile interreligioase. Dar nu vor reuși. Am păstrat cu fidelitate tradițiile păcii din vremuri imemoriale și nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla ca musulmanii să atace reprezentanți ai altor credințe. Unul dintre strămoșii noștri drepți, Imamul Shamil, a construit o biserică pentru soldații ruși, dar nu a ars niciuna dintre biserici și sinagogi.

Astăzi ne împărtășim durerea cu toți cei care au pierdut pe cineva drag în acest atac inegal și brutal. Țara noastră este în stare de Operațiune Militară Specială și orice astfel de încercare este setea dușmanilor noștri de a stârni un război prin orice metode neonești. Noi, musulmanii, vom menține pacea în Rusia și Caucaz în orice mod posibil. Dragi daghestanezi, frați și surori, rămâneți calmi, suntem cu toții credincioși și cerem Atotputernicului Allah o răsplată dreaptă și restabilirea dreptății! Sperăm și avem încredere în Atotputernicul!”, a transmis Muftiul Daghestanului, Akhmad-Afandi Abdulaev.

În Derbent locuiește vechea comunitate evreiască din regiunea Caucazului de Nord.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI