Alertă medicală. Mai multe medicamente pentru durere și febră, retrase din farmacii

Pastilele pentru combaterea durerii și febrei, care conțin metamizol, au intrat în vizorul Agenției Europene a Medicamentului, după ce ar fi produs reacții adverse rare în unele țări din Europa.

Printre ele se numără și Algocalminul, denumit și noraminofenazonă, cu denumirea comercială Algocalmin, utilizat sub formă de metamizol sodic. Toate aceste medicamente se află sub investigația Agenției Europene a Medicamentului.

Concret, sunt reevaluate mai multe produse care conțin metamizol, prezent în peste 15 produse farmaceutice comercializate şi în România, printre care algocalmin, piafen și algozone, conform TVR Info.

Motivul? Posibilitatea unei reacții adverse rare, care poate duce la o scădere rapidă a globulelor albe din sânge. Agenția Finlandeză a Medicamentului a tras un semnal de alarmă în acest sens.

Aceste medicamente rămân autorizate deocamdată și sunt  utilizate pentru tratarea febrei și durerii moderate până la severe. Monitorizarea atentă a pacienților este esențială pentru a detecta și gestiona orice efect advers potențial.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI