Anunț important pentru toți utilizatorii WhatsApp! Ce schimbări face aplicația

WhatsApp anunţă că începe să implementeze Communities, o nouă funcție cu grupuri mai mari de discuții și mai structurate, care a intrat în teste la începutul acestui an. 

Concepută pentru a ajuta organizațiile, cluburile, școlile și alte grupuri private să comunice mai bine și să rămână organizate, Communities aduce o serie de noi caracteristici, inclusiv control administrativ, suport pentru subgrupuri și grupuri de anunțuri, apeluri vocale și video de 32 de persoane, partajare de fișiere mai mare, reacții emoji și sondaje.

Comunitățile în sine pot suporta grupuri de până la 1.024 de utilizatori și oferă criptare end-to-end, conform techcrunch.com.

Unele dintre funcții, cum ar fi reacțiile emoji, partajarea de fișiere de mari dimensiuni (până la 2GB) și posibilitatea ca administratorii să șteargă mesaje au ajuns deja pe platforma WhatsApp înainte de lansarea de joi.

Noua caracteristică ar putea inițial să fie comparată cu Facebook Groups, deoarece ambele suportă subgrupurile, partajarea fișierelor și multe altele. Dar, în timp ce grupurile Facebook sunt adesea folosite de străini deconectați care împărtășesc un interes comun, comunitățile WhatsApp sunt menite să fie folosite de membri care pot fi deja conectați în lumea reală. 

Spre deosebire de Facebook, WhatsApp se bazează pe numere de telefon, ceea ce înseamnă că persoanele care se alătură acestor grupuri de discuții au deja o anumită familiaritate unele cu altele, deoarece este posibil să fi făcut schimb de numere de telefon sau cel puțin să-și fi împărtășit numărul cu un administrator de grup.

Cu toate acestea, numerele de telefon vor fi ascunse de întreaga comunitate și vor fi vizibile doar pentru administratori. De exemplu, este posibil ca un utilizator să nu cunoască personal fiecare părinte din echipa sportivă a copilului, dar probabil se simte confortabil să interacționeze cu ei într-un grup privat care poate exista ca subgrup al întregii comunități a școlii.

În plus, spre deosebire de grupurile Facebook care pot fi descoperite pe platformă, comunitățile WhatsApp sunt ascunse. Nu va fi disponibilă o funcție de căutare și descoperire – trebuie să fiți invitat să vă alăturați.

La lansare, administratorii grupurilor de chat existente vor putea să își transforme grupul în Comunități, dacă preferă, sau pot opta pentru a reface grupul ca o Comunitate de la zero. Administratorii au, de asemenea, puterea de a adăuga membri în grupuri sau pot trimite invitații care să permită altor persoane să devină membri ai Comunității.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI