Incendiu în Galați: Un vagon cu păcură a luat foc în zona Port Bazinul Nou

Un vagon cu păcură a fost cuprins de flăcări în zona Port Bazinul Nou, în judeţul Galaţi, pentru stingerea focului intervenind mai multe autospeciale de pompieri.

Conform ISU Galaţi,  incendiul care a cuprins un  vagon cu păcură, în zona Port Bazinul Nou a fost anunţat prin 112.  La locul incendiului, au fost direcţionate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare grea si echipajul SMURD .

Când au ajuns la faţa locului, pompierii au constat că incendiul se manifesta în zona Unicom Oil Terminal, în apropierea staţiei de transvazare păcură de pe linia CF.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la vagoanele cisternă sau la staţia de producere abur. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din zonă şi nici folosirea sistemului RO-Alert pentru degajările de fum.

Au ars scurgeri de păcură pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, dintr-un rezervor de plastic cu capacitatea de 1 metru cub.

Conform pompierilor, cauza probabilă a incendiului a fost o scânteie, care a aprins acumularea de gaze din rezervorul de plastic.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI