Ciucă: Prima tranşă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită azi de Comisia Europeană

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că prima tranşă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită joi de către Comisia Europeană, reprezintă „confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România şi acoperă reforme ce contribuie la tranziţia digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit şi control, educaţie şi sănătate”.

 „Prima tranşă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită azi de Comisia Europeană, reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România şi acoperă reforme ce contribuie la tranziţia digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit şi control, educaţie şi sănătate, dar şi măsuri preliminare în reformarea sistemului de pensii şi al fiscalităţii. De asemenea, sunt incluse măsurile pentru sprijinirea afacerilor şi pentru asigurarea bunei guvernanţe a ţării”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de joi pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a amintit că a reafirmat, la întâlnirea de la Bruxelles cu preşedinta Comisiei Europene Ursula Von der Leyen angajamentul Executivului „de implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

„Este şansa noastră să valorificăm aceste fonduri”, a adăugat premierul.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI