Directorul din CNAIR, arestat sub acuzaţia de luare de mită

Contractul de muncă al directorului Florea Dascălu din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), arestat sub acuzaţia de luare de mită, a fost suspendat.

Luni, 24.10.2022, conducerea CNAIR  a luat decizia  suspendării contractului de muncă al domnului Florea Dascălu care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie, în urma unei acţiuni a DNA Timis, a transmis compania.

” Am toleranţă zero pentru orice faptă de corupţie, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcţia şi de calitatea persoanelor vizate. Prezumţia de nevinovăţie trebuie, de asemenea, respectată, însă în situaţii în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun.” a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis duminică seară arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a directorului Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din CNAIR, Florea Dascălu.

Acesta este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. Decizia a fost luată după mai bine de două ore de audieri.

Conform procurorilor,  în perioada mai – 22 octombrie 2022, Florea Dascălu, în calitatea sa de director, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani şi alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, promiţând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii comerciale a administratorului respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire). Tot în contul sumei menţionate şi al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziţia aceluiaşi administrator mai multe date nedestinate publicităţii, informaţii menite să îi asigure câştigarea unor licitaţii organizate de CNAIR.

”Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei şi foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei şi foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârşirea infracţiunii flagrante”, precizează DNA.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI